Koncert Us3 we Wrocławiu

Dodano: 30-08-2011
Czytano:
Kategoria:
 
Us3 koncertuje we Wrocławiu

Data


21.11.2011

Miejsce


Klub Eter

Adres


ul. Kazimierza Wielkiego 19, 53-110 Wrocław

Ceny


69 zł, 79 zł, 90 zł

Kup bilet


Eventim

Oficjalne źródła

Ticketpro - logo

Us3, brytyjska legenda acid-jazzu, 21 Października 2011 ponownie zawita do Polski. Zespół, a w zasadzie jego główny trzon (Geoff Wilkinson) wraz z różnymi muzykami z którymi akurat występuje, zagra we wrocławskim klubie Eter. Us3 zyskał międzynarodową sławę utworem “Cantaloop (Flip Fantasia)”, w którym jako sampel wykorzystano fragmenty utworu “Cantaloupe Island”, pierwotnie wykonywanego przez Herbie Hancocka.

Reklama
#REKLAMA#

Zespół Us3 od samego początku istnienia związany jest z jedną jazzową wytwórnią muzyczną – legendarną Blue Note Records (www.bluenote.com) – która w swoim muzycznym CV ma współpracę z takimi artystami, jak Nina Simone, Art Blakey, Miles Davies czy Suzanne Vega.

Dyskografia

Do dnia dzisiejszego zespół Us3 nagrał 7 albumów studyjnych:

1. Hand On The Torch (1993)
2. Broadway & 52nd (1997)
3. An Ordinary Day in an Unusual Place (2001)
4. Questions (2004)
5. Schizophonic (2006)
6. Say What!? (2007)
7. stop. think. run (2009)

Muzycy zespołu us3

Us3 praktycznie co roku gości w Polsce, zarówno na festiwalach muzycznych, jak i własnych koncertach | fot.: www.muno.pl

Bilety a koncert Us3

Bilety na wrocławski koncert Us3 dostępne są w cenie:

69 zł – pierwsze 300 sztuk
79 zł – przedsprzedaż
90 zł – w dniu koncertu

Bilety do nabycia na portalu Eventim.

Dla niezaznajomionych z twórczością Us3:

Ostatni koncert zespołu w Polsce miał miejsce podczas festiwalu Pozytywne Wibracje (23.07.2010) w Białymstoku.

UPDATE!! Us3 zagra koncert również w warszawskim klubie Stodoła. Koncert odbędzie się 24.11.2011 o godzinie 19:00. Bilety do nabycia również na portalu Eventim. Zapraszamy!