Koncert The Cranberries w Warszawie

Dodano: 20-01-2012
Czytano:
Kategoria:
 
Koncert kolejnej gwiazdy potwierdzony – The Cranberries w Czerwcu w Polsce!

Data


14.10.2012, 19:00

Miejsce


Torwar

Adres


Warszawa

Ceny


150 zł
200 zł
250 zł

Kup bilet


Kup bilet

Ticketpro - logo

Zespół The Cranberries po 4 latach nagrał swój kolejny studyjny album – Roses – który w Czerwcu tego roku (dokładnie 26.06.2012) w Warszawskiej hali Torwar będzie osobiście promował. Oficjalna premiera albumu została przewidziana na 27 stycznia i już w Marcu Dolores O’Riordan Burton & spółka ruszają w trasę koncertową promującą ów album. Trasa rozpoczyna się występem irlandzkich muzyków 15.03 w Auckland (Nowa Zelandia), by po zagraniu kolejnych 9 koncertów zagrać dla polskiej publiczności w Warszawie. Mamy dopiero połowę stycznia, już niewiele wolnego miejsca pozostało w naszym kalendarzu na wakacje, ale koncertu The Cranberries chyba nie wypada przegapić:-)

Reklama
#REKLAMA#

ZMIANA DATY KONCERTU

Termin koncertu zespołu The Cranberries w Polsce uległ zmianie – zamiast 26 Czerwca koncert The Cranberries odbędzie się 14 października 2012!

Osoby, które zakupiły już bilet na koncert i którym zarazem nowy termin nie odpowiada mogą do 30 czerwca bezpłatnie zwrócić zakupiony bilet.

Album “Roses” i “Roses Deluxe”

Najnowszy album muzyków – “Roses” – wyprodukowany przez znanego producenta muzycznego Stephena Streeta, został nagrany w Maju 2011 roku w Toronto (Kanada) i Londynie.

Na albumie (w wersji zwykłej) znalazło się 11 premierowych utworów:

1. Conduct
2. Tomorrow
3. Fire & Soul
4. Raining my heart
5. Losing My Mind
6. Schizophrenic Playboys
7. Waiting In Walthamstow
8. Show Me The Way
9. Astral Projections
10. So Good
11. Roses

W sprzedaży dostępna będzie również kolekcjonerska edycja albumu – Roses Deluxe – do której dodany zostanie bonusowy krążek z zapisem koncertu zespołu z 2010 roku z Madrytu.

Premiera albumu “Roses” została zaplanowana na 27.01.2012, jednak już teraz album dostępny jest w przedsprzedaży w dwóch wersjach: Roses (link do sklepu) i Roses DELUXE (link do sklepu).

Okładka płyty Roses zespołu The Cranberries

Członkowie The Cranberries w latach 2003 - 2009 zawiesili działalność zespołu, skupiając się na solowych karierach. Na najnowszy studyjny album zespołu - Roses - fani musieli czekać aż 4 lata. | fot.www.cranberries.com

Polska premiera albumu przewidziana jest na 13 lutego 2012.

Bilety na koncert The Cranberries

Ceny biletów na warszawski koncert The Cranberries rozpoczynają się od 150 zł:

150 zł – cena za bilet na płytę (miejsca stojące)
200 zł – cena za bilet kategorii II
250 zł – cena za bilet kategorii I

Bilety można nabyć za pośrednictwem portalu TicketPro oraz w stacjonarnych punktach sprzedaży.

Dyskografia The Cranberries

Zespół The Cranberries tworzą Dolores O’Riordan Burton (wokalistka), Mike Hogan (gitara basowa), Noel Hogan (gitara) oraz Fergal Lawler (perkusja).

Irlandzki zespół The Cranberries od 1989 roku, czyli od początków swojego istnienia, nagrał do tej pory 6 studyjnych albumów. Powstały również 4 uzupełniające płyty.

Kompletna dyskografia zespołu:

– Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? (1992)
– No Need to Argue (1994)
– To the Faithful Departed (1996)
– Bury the Hatchet (1999)
– Bury the Hatchet: The Complete Sessions (2000)
– Wake Up and Smell the Coffee (2001)
– Treasure Box (2002)
– Stars – The Best of 1992 – 2002 (2002)
– Gold (2008)
Roses (2012)

Zespół wypuścił promocyjne nagranie z nowego albumu, które prezentujemy poniżej jako najlepszą zapowiedź czerwcowego koncertu zespołu The Cranberries w Warszawie:

Wybieracie się?