Koncert Sigur Rós w Warszawie w 2013 roku

Dodano: 15-01-2013
Czytano:
Kategoria:
 
Przed muzykami poczodzącymi z Reykjavíku bardzo intensywny rok... | fot. www.facebook.pl/sigurros

Data


25.06.2013

Miejsce


Amfiteatr w Parku Sowińskiego

Adres


Warszawa

Ceny


179 zł

Kup bilet


Kup bilet

Ticketpro - logo

25 Czerwca 2013 w Amfiteatrze w Parku Sowińskiego w Warszawie na jedynym koncercie w Polsce pojawi się inslandzki zespół Sigur Rós. Muzycy przyjada do Polski promować swój ostatni studyjny album – “Valtari” – a także najprawdopodobniej swój najnowszy krążek, który ma ukazać się w 2013 roku.

Reklama
#REKLAMA#

Skład zespołu wygląda następująco:

– Jón Þór Birgisson
– Georg Hólm
– Kjartan Sveinsson
– Orri Páll Dýrason

Koncerty w Polsce

Koncert Sigur Rós w 2013 roku będzie 3-cim występem muzyków w Polsce – pierwsza dwa występy miały miejsce w Gdyni i Warszawie:

07.07.2006 – koncert Sigur Rós na Heineken Open’er Festival w Gdyni
20.08.2008 – koncert Sigur Rós w Amfiteatrze w Parku Sowińskiego w Warszawie

Trasa koncertowa

2013 rok będzie bardzo intensywny dla islandczyków z Sigur Rós. Trasa koncertowa promująca album “Valtari” (a zapewne także będąca zapowiedzią zupełnie nowego krążka) rozpocznie się już 13 lutego w Porto, a zakończy się 31 sierpnia 2013 w na festiwalu End Of The Road w North Dorset (UK).

W tym czasie muzycy zagrają aż 50 koncertów na 3 różnych kontynentach (Europa, Ameryka Północna, Azja).

Sigur Rós

Przed muzykami poczodzącymi z Reykjavíku bardzo intensywny rok… | fot. www.facebook.pl/sigurros

Bilety na koncert Sigur Rós

Mając na uwadze jakie wizualne doznania towarzysza koncertom islandczyków z Sigur Rós wydanie tych 179 zł na bilet na ich koncert nie wydaje się czymś niezrozumiałym.

Dystrybucją mozna kupić na portalu TicketPro.

Dyskografia

6 albumów studyjnych islandczyków z Sigur Rós, w tym ostatni wydany po 4-letniej przerwie.

– Von (1997)
– Ágætis byrjun (1999)
– ( ) (2002)
– Takk… (2005)
– Með suð í eyrum við spilum endalaust (2008)
– Valtari (2012)

W 2013 roku zespół ma wydac kolejny studyjny album. Jest wielka szansa, że publiczność zgromadzona na warszawskim koncercie będzie miała okazję zapoznać się przynajmniej z kilkoma nowymi utworami muzyków z Reykjavíku.